RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 26 maart… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het ging er om dat je oren aan je kop had

‘Op vrijdagavond tussen zeven en acht gaat het er niet om of je ogen in je hoofd hebt maar oren aan je kop!’ Met die duidelijke boodschap werden vaak de wekelijkse uitzendingen van de Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) geopend. In dit uur was een selectie te horen met de grootste verschuivingen in de Tipparade en Top 40 .

“Luisteraars allemaal een bijzonder goedenavond, dit is Radio Veronica. Vorige week werd u op dit uur geteisterd door Rob Out”. Zo begon Lex 44 jaar geleden het Veronica-uur op Hilversum 3. De presentator was op 26 maart 1976 blij dat hij kon vertellen dat uit een luisteronderzoek bleek dat het Veronica-programma op vrijdagavond het best beluisterde uur was dat op dit tijdstip werd uitgezonden.

Naast de grootste verschuivingen in de hitlijsten werd er een popjournaal gebracht en was er het spel ‘De Radiorebus’. Ook waren er spotjes te horen met teksten als ‘De beuk gaat erin’ en ‘De beer is los’. Daarin werden luisteraars opgeroepen om lid te worden van de Veronica Omroep Organisatie. Ook Leo van der Goot (foto bovenaan) was in de buurt onder het motto ‘Leo van der Goot, hou ‘em in de lucht’. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx