RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 26 juni… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Joop Verhoof met de ‘Flashback Show’

Joop Verhoof werd programmaleider van Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa de Aro toen de zender een vervolg breide aan z’n avonturen, nà het ingaan van de anti-zeezenderwet in Nederland, waar men eerder z’n hoofdkwartier had opgeslagen.

Joop was (hij overleed helaas veel te jong op 18 juli 2002) ook een fan van de Vereniging voor Vrije Radio (dat in 1977… RadioVisie werd). Eén en ander had tot gevolg dat vanaf 31 augustus 1975 de VVVR haar eigen programma kreeg bij Radio Mi Amigo. Eén brok spanning en avontuur dat JL Bostyn in de reeks ‘De Playa Papers’ (23 afleveringen) neerschreef.

Joop (nooit zonder sigaar te betrappen) was ook de oldieskenner bij het station. Hij leefde zich iedere zaterdagmiddag twee uur uit tijdens de ‘Flashback Show’. Nogal geïnspireerd door Radio Veronica dat vlak voor de Nationale Zaterdagnamiddag-gebeurtenis – De Top 40 en de Tipparade -, ook voluit voor een uur oldies koos. Rob Out dreef het programma aan.  

Weliswaar werd er bij Mi Amigo, in het tweede uur, voluit gekozen voor de inbreng van een luisteraar, met de ‘Persoonlijke Top 10. Zo ook op zaterdag 26 juni 1976. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx