RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 26 juli… 1981 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een paradijselijke test vanaf de Noordzee

Op zondag 26 juli 1981 klonk er opnieuw muziek vanaf de Noordzee. De uitzendingen kwamen vanaf het zendschip Magda Maria dat voor de Nederlandse kust voor anker was gegaan. Maar niemand wist welke organisatie of welk station achter deze nieuwe zeezender zat. Was het Radio Caroline? Niemand had een idee. Wie luisterde naar de testuitzending waarin enkel Nederlandstalige muziek te horen was, hoorde de stem van voormalig Caroline-dj Tom van der Velde.

Een stationsnaam werd evenwel niet genoemd. Aan het eind van de middag verdween de zender uit de lucht en was het de beurt aan de media om te gaan speculeren over dit nieuwe project en de programma’s. Dit is een deel van de tests van Radio Paradijs, het station dat vanaf de MV Magda Maria zou gaan uitzenden. Het is zondag 26 juli 1981. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
27 juli 2020 - 10:19 10:19

ja, ze waren erger dan de plaag zelf. Volgens mij deden die zenders niets verkeerd. Alleen plezier voor iedereen verzorgen. Wie er niet naar wou luisteren hoefde niet.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
26 juli 2020 - 09:31 09:31

De Nederlandse staat speelde toen zelf piraat door het schip te gaan enteren in internationale wateren en gaf zo de definitieve doodsteek aan eventuele initiatiefnemers op de Noordzee !

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx