RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 26 juli… 1981 (audio & video)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Onbekend radiostation van start vanaf zendschip in de Noordzee

Ontspannen, lekker niksen met een hapje en een drankje. Misschien ook nog met de radio erbij. Al deze ingrediënten samen zijn een quasi garantie voor een paradijselijk gevoel. Dat beeld moeten de bedenkers van een nieuw zeezenderproject voor ogen hebben gehad toen ze begonnen met de voorbereiding en de uitwerking van… Radio Paradijs. Op 26 juli 1981 waren ze er voor het eerst, vanaf de Noordzee. 

Er werd uitgezonden vanaf het zendschip de MV Magda Maria dat voor de Nederlandse kust voor anker was gegaan. Op dat moment wist nog niemand welke organisatie achter dit radiostation zat, noch wat de bedoelingen waren. Ging het om het nieuwe zendschip van Radio Caroline? Mi Amigo? Iets totaal anders? Geen mens die het wist. Wie luisterde naar de testuitzending met Nederlandstalige muziek hoorde wel de stem van voormalig Caroline dj Tom van der Velde, maar kwam niet te weten om welk station het ging. Er werd immers geen naam genoemd. 

Aan het eind van de middag verdween de zender uit de lucht, en was het de beurt aan de media om te speculeren. ´s Avonds liet de NOS beelden zien in Het Journaal. Later in die week was ex Mi Amigo en Caroline dj Rob Hudson, inmiddels werkzaam bij de VOO onder zijn echte Ruud Hendriks, naar het nieuwe zendschip gevaren om een reportage te draaien voor Veronica televisie. 

We gaan terug naar zondag 26 juli 1981, de eerste (test)dag. (TvH)Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pascal VDM
Pascal VDM
26 juli 2019 - 11:28 11:28

Wss het kortste zeezender avontuur…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx