RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 26 juli… 1976 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mi Amigo populair bij de Engelse Luchtmacht?

“Baken 16 Mi Amigo’s tussen de middag-show met vandaag ondermeer: het boorgebeuren, het weerbericht, nieuwsflitsen, Mi Amigo’s Lieveling,  win een auto, nieuws over de vedettenparade, de Alarmschijf, de boordhittips en natuurlijk veel muziek”. Met deze aankondiging, ingesproken door Bart van Leeuwen begon het nieuwe programma ‘Baken 16’, dat op maandag 26 juli 1976 tussen 12:00 en 14:00 uur alweer voor de tweede keer werd uitgezonden.

Bart vertelde verder nog dat er om 13.00 uur geen nieuws zou zijn. In plaats daarvan zouden ze het nieuws brengen in ‘Nieuwsflitsen’. “Dus als er wat is te melden dan brengen wij u dat meteen, heet van de naald, in het programma”. Dat was de taak voor Marc Jacobs die toen een maand in dienst was bij Radio Mi Amigo. Er was ook geen muziek uitgezocht. “Ik grijp zo eens in een stapeltje en we zien wel wat eruit komt”.

Voordien had Bart de studio opgeruimd, maar hij klaagde dat er nu al weer overal ‘vieze flessen melk’ stonden. “Dat zijn van die plastic flessen en als je daar in knijpt dan krijg je moeilijkheden’. Op een gegeven moment was hij zelfs het weerbericht kwijt. “Ik denk dat Marc Jacobs dat in zijn broekzak heeft”. Ook vertelde Bart dat er zojuist met grote snelheid een straaljager van de Engelse luchtmacht over de MV Mi Amigo was gevlogen. Op een hoogte van veertig tot vijftig meter, rakelings langs de zendmast. 

“En die nam weer eens wat foto’s voor een foto-album, we schijnen nogal populair te zijn daar”. Van Leeuwen voegde toe dat hij blij was dat hij op dat moment een koptelefoon op had, omdat zo’n straaljager heel veel lawaai maakte. Verder was er nieuws over de ‘Vedettenparade 1976’, die langs de Belgische kust trok. Ook konden luisteraars een Subaru auto winnen. Wie via een brief kon raden welke wielrenner het ‘Wereld Kampioenschap op de weg’ zou winnen, maakte kans.

De naam ‘Baken 16’ was ontleend aan een scheepsbaken dat in de buurt van het zendschip lag. En daarover zei Bart nog: “Dat baken daar kunnen wij op bouwen, en het is de bedoeling dat u bouwt op dit programma”. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx