RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 26 januari… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De vele kanten van Radio Mi Amigo begin 1977

We nemen u deze keer niet mee terug naar een specifieke datum, maar naar een periode. We hebben een tape uit de kast gehaald met verschillende fragmenten van Radio Mi Amigo uit de periode januari-februari 1977. 

Zo vertelde Bart van Leeuwen dat hij vroeger als vrijwilliger luisterboeken heeft ingelezen bij Blindenbibliotheek La Sage Ten Broek. Dit werd meteen ook het nieuwe goede doel voor Nederland bij het programma ‘Kassa Cash Casino’. Stan liet noteren dat zijn technicus Maurice Bokkebroek over elke fout die hij maakte een ‘rapport schreef’. Marc Jacobs horen we live met de Nederlandstalige Top 10. 

Begin 1977 werd op de zaterdagmorgen bij Radio Mi Amigo een uurtje vrijgemaakt voor Franstalige uitzendingen. De jongens aan boord maar ook de luisteraars waren hier niet echt blij mee. Deze programma’s hebben dan ook niet lang bestaan. Wilt u zelf horen hoe het klonk? Dan moet u zeker de opname van vandaag beluisteren! 

Ron van der Plas was in die periode ook aan het werk voor Mi Amigo, hij presenteerde de ‘Belgische Top 15’. Een lijst die werd samengesteld aan de hand van kaartjes die luisteraars konden insturen. Verder is er een opname van ‘Radio Mast en Jacobs’. Vanwege het slechte weer op de Noordzee waren er geen banden vanuit Spanje op het zendschip geraakt, waardoor Marc en Frank heel veel live moesten presenteren.

Marc Jacobs weigerde om een aflevering van ‘Verzoekjes voor vrije radio’, het programma van de Vereniging voor Vrije Radio, uit te zenden. De aflevering over The Fortunes had volgens Marc niets met vrije radio te maken. Later zou bekend worden dat hij dat deed door een hoop leugens die hem waren ingefluisterd door Patrick Valain. Hij vond de VVVR erg lastig geworden. Jacobs verontschuldigde zich achteraf, Valain niet.

Die weken was er ook een nieuwe dj aan boord. Erik Beekman mocht in het programma van Frank van der Mast zijn eerste woorden tot de luisteraars richten. Hij zou voorlopig in de vroege ochtend tussen zes en zeven te horen zijn. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx