RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 26 februari… 1986 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Elf Stedentocht : Lex Harding vanaf het ijs in Franeker

In februari 1986 vroor het flink in de Lage Landen, ook in de Nederlandse provincie Friesland. Het was zo koud dat op 26 februari de veertiende Elfstedentocht kon worden gereden. Een schaatstocht die langs alle elf de Friese steden voert. Een jaar eerder, in de winter van 1985 was de tocht ook al gereden. Toen was het geleden van… 1963 omdat het in alle tussenliggende jaren onvoldoende had gevroren. Na 1986 was het opnieuw lang wachten, tot in 1997 en daarna is de tocht – tot op heden – nooit meer door kunnen gaan. De zachte winters en de opwarming van de aarde. U kent het verhaal inmiddels wel.

Maar terug naar woensdag 26 februari 1986. De Veronica Omroep Organisatie had op Radio 2 elke woensdag van ’s morgens zeven uur tot ’s middags vijf uur zendtijd. Net als alle andere omroepen was ook de V.O.O. naar Friesland getrokken om sfeerverslagen van de Elfstedentocht uit te zenden. Tussen twee en drie uur kon er naar het programma ‘Terug in de tijd’ worden geluisterd. Lex Harding (foto bovenaan) presenteerde live vanop het ijs vanuit de Friese stad Franeker. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx