RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 26 februari… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Mag ik vragen wat uw beroep is

Luisteraars van de NCRV die begin 1977 afstemden op Hilversum 3 en van humor hielden, werden op hun wenken bediend. Want je kon er een programma horen dat oorspronkelijk was ontstaan bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal. André van Duin en Ferry de Groot (foto bovenaan) presenteerden op de Nederlandse nationale popzender de ‘Dik Voormekaar Show’.

Dat betekende een half uur grappen en grollen en een hoop onzin! “Mag ik vragen wat uw beroep is?” Antwoord: “Dat kent u rustig doen”. “Wat?” ”Vragen wat mijn beroep is”. “Wat is uw beroep?” Het bleek om de uitvinder van de vlaggenmast te gaan. Ook Ome Joop was aanwezig, en net op het ogenblik dat hij een brief probeert voor te lezen, werd hij gebeld.

Deze en andere onzin van precies 44 jaar geleden in ‘De Dik Voormekaar Show’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx