RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 26 december… 1975 (studiotape)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Stan feliciteert zijn voormalige buurman Rob de Nijs 

“Luisteraars voor zover u weer ontwaakt bent op deze Tweede Kerstdag, allemaal bijzonder hartelijk welkom, het is net wat Peter van Dam zojuist zegt, misschien ligt u in uw bed naar Mi Amigo te luisteren. Ook deze Tweede Kerstdag zullen wij onze programma’s aanpassen aan het idee van de kerstsfeer, dat wil zeggen dat we geen ‘Stan Haag vandaag’ deel 1 en 2 hebben.”

“We krijgen ook geen specifieke programma’s die u het hele jaar door hoort, maar we draaien gewoon wat lekkere rustige muziek, en zo af en toe ook weer een kerstplaat, want gisteren hebben we er ontzettend veel gedraaid”, zo vertelde Stan Haag aan het begin van zijn programma in de vroege ochtend van 26 december 1975 bij Radio Mi Amigo, onder de klanken van het instrumentale Airport Love Team. 

In deze speciale kerstuitzending feliciteerde Stan ook zijn voormalige buurman uit het Noord Hollandse plaatsje Hoogland, die jarig was. Die voormalige buurman bleek niemand minder te zijn dan zanger Rob de Nijs. Het was nog steeds 1975 en dat betekende dat alle programma’s die Radio Mi Amigo uitzond, op voorhand in Playa de Aro, op band waren gezet. Daar zou met ingang van het nieuwe jaar 1976 verandering in komen. Men zou immers voorzichtig starten met live nieuwsuitzendingen en gepresenteerde programma’s vanaf het zendschip. 

Maar op 26 december was dat nog niet het geval. Deze opname van Stan Haag vonden we in onze kelder met studiotapes. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx