RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 26 december… 1973 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De verrijzenis van Atlantis (vanuit de Noordzee)

Radio Atlantis dat medio 1973 nog uitzond vanaf de MV Mi Amigo, beschikte eind van datzelfde jaar over een eigen zendschip; de MV Jeannine. Nadat een einde was gekomen aan het huurcontract tussen Ronan O’Rahilly en Adriaan van Landschoot – de sterke man achter Atlantis -, was een nieuwe partner opgedoken om Nederlandstalige radio te maken vanaf de MV Mi Amigo. Zijn naam… Sylvain Tack.

Maar de Atlantis-organisatie was niet bij de pakken blijven zitten en was op zoek gegaan naar een eigen zendschip. Dat werd de MV Condor – het herdoopte vissersschip MV Emma – waar vandaan ooit de uitzendingen van Radio Condor hadden moeten starten. Maar dit project van ene Steph Willemse, was nooit gelukt. Een nieuw radioleven kreeg het schip alsnog dankzij Adriaan van Landschoot en zijn team.

Op 26 december 1973 was er via de 270 meter in de middengolf een testuitzending te horen van Radio Atlantis II, die ook even onderbroken werd door werkzaamheden aan de antenne. Toen (en nu ook nog een beetje), een heel mooi kerstgeschenk voor de vele zeezenderfans! (TvH) 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx