RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 26 augustus… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘De minister is een grote huichelaar’

In de laatste week van augustus 1974 gebeurden bij de zeezenders voor de Nederlandse kust veel ‘dingen voor de laatste keer’. Zo was er op 26 augustus de laatste aflevering van de ‘Adje Bouman Top 10’, de ABTT. Presentator Lex Harding vertelt dat er elke week een luisteraar langskomt, meestal een dame, die zijn of haar favoriete plaat mag aanvragen. De dame die op 26 augustus 1974 te gast is geeft als antwoord op de vraag “Wat ze nu van Ad vindt” dat “hij een beetje tegenvalt”.

De dame in kwestie was niemand minder is dan de vrouw van… Ad Bouman (foto bovenaan), waarmee hij toen al vijf jaar getrouwd was. De laatste ABTT werd voor de gelegenheid opgenomen in de tuin van het Veronica-gebouw aan de Lapershoek. En omdat het ‘de laatste’ was, waren er veel luisteraars en fans van Ad aanwezig. Eén van de hen mocht een artikeltje voorlezen dat in zijn schoolagenda was afgedrukt en werd geschreven door de Nederlandse cultuurminister Harry van Doorn. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx