RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 25 mei… 2001 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dit is het einde van Radio 7 en het begin van Maeva met Serge van Gisteren

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Familieradio Maeva om heel precies te zijn. Achter de organisatie zat Patrick Valain, een van de mensen achter de Mi Amigo drive in shows in de tweede helft van de jaren 70 van de vorige eeuw, en ook actief op diverse andere vlakken achter de schermen van de zeezender in België.

Begin jaren 80, toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddestoelen uit de grond schoten zag Patrick, samen met enkele gelijkgestemde zielen de kans schoon om zelf aan een nieuw radio-avontuur te beginnen. Niet vanaf zee, maar dit keer vanaf het vaste land. Radio Maeva werd een instant succes.

In mei 2001 werd een reünie weekend op het getouw gezet waarbij oude tapes en live uitzendingen elkaar afwisselden op de kabelfrequenties van Radio Zeven. Een feest tweedaagse met een schaduwrandje. De man die met het idee was gekomen voor deze Tribute uitzendingen, was er immers niet bij. Enkele weken eerder was Arie van Loon, tijdens een fietstochtje plots overleden.

Als eerbetoon werden er diverse oude banden van hem gedraaid en herinneringen aan Arie opgehaald. U hoort het laatste uur van Radio Zeven op 25 mei 2001 (17:55-19:30 uur), waarna de Maeva Reünie van start gaat. De gastheer is Serge Vangisteren. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx