RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 25 mei… 1982 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Luisteraars welkom, u bent afgestemd op de 103.5’ 

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Achter de organisatie zat Patrick Valain, de initiator van de Mi Amigo Drive In Shows en actief in de Mi Amigo-organisatie achter de schermen in België. Begin jaren 80, toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddenstoelen uit de grond schoten, stapte hij met een groot aantal mensen mee in die dans en wist hij één van de populairste Vlaamse vrije radiostations op te zetten. 

In mei 2001 was onder andere via de kabelfrequenties van Radio Zeven een reünie-weekeinde met tal van oude programma’s en nieuwe live programma’s met de medewerkers van toen, te beluisteren. Bij deze speciale uitzendingen ontbrak Arie van Loon. Het was zijn idee geweest om deze reünie te gaan doen, maar in het voorjaar van 2001 overleed hij. 

Als eerbetoon werden er tijdens de reünie-uitzendingen oude banden van hem gedraaid en herinneringen aan Arie opgehaald. In de avond van 25 mei 2001 werd de band met daarop het allereerste uur van Radio Maeva met Patrick Valain, zoals dat op 24 mei 1981 te beluisteren was geweest, uit de kast gehaald en opnieuw uitgezonden. 

“Luisteraars welkom, u bent afgestemd op de 103.5 en dat voor wat FM band betreft. Luisteraars goedemiddag het is net twaalf uur geweest en dat wil zeggen de eerste officiële uitzending van Radio Maeva. 103.5 MHz. Dat is de frequentie waarop u afgestemd bent voor het ogenblik. Blijf luisteren, 24 uur per dag. Radio Maeva speciaal voor jou. En met enige fierheid beginnen we het officiële programma met de herkenningstune van radio Maeva”. 

Tijdens het eerste uur bedankte Patrick ook alle luisteraars die de voorbije dagen ontvangstrapporten hadden toegestuurd, zij zouden daarvoor een sticker ontvangen. Verder werd het Radio Maeva strijdlied gedraaid en was er een overzicht van de programmering van het nieuwe radiostation. Zo was het allemaal in 1981 begonnen. Al vrij gauw zou Radio Maeva uitgroeien tot één van de grootste en meest populaire vrije radiozenders in België. 

“Maeva heeft tot doel een familieradio te zijn, dat wil zeggen zowel voor mamma, pappa, als voor grootmoeder als grootvader, en ook voor de kinderen”, aldus Patrick tijdens het openingsuur. Na de herhaling van dit openingsuur werd er een oude band van wijlen Arie van Loon uitgezonden. Dat programma was eerder te beluisteren geweest op 23 maart 1982. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx