RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 25 maart… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De schijven van Haike Debois 

“Schijven voor bedrijven is er elke werkdag van negen tot tien. Schijven voor bedrijven kan ook voor het bedrijf waarin u te werk gesteld bent. Stuur daarvoor tien titels van platen naar Rado, Playa de Aro, provincie Gerona in Spanje”. 

Dat was de tekst van een promotiespot die Peter van Dam had gemaakt om medewerkers van bedrijven uit Vlaanderen en Nederland op te roepen om samen met de collega’s favoriete plaatjes aan te vragen op Radio Mi Amigo. 

In de spot werd nog geen melding gemaakt over het feit dat je ook in de middag tussen twee en drie uur bij Stan Haag in ‘Schijven voor bedrijven deel 2’ je verzoekjes kon laten draaien. Op zich niet zo vreemd. Het spotje van Peter lag er gewoon, maar hij was inmiddels, in januari 1977, vertrokken bij de zeezender. ‘Schijven voor bedrijven deel 2’ was ontstaan na het vertrek van Bart van Leeuwen in maart 1977. 

In de ochtend van 25 maart 1977 konden de medewerkers van een koeriersbedrijf en een brood- en banketbakkerij hun favoriete platen horen via de 192 meter in de middengolf. Wijlen Haike Debois (foto bovenaan) kreeg de taak om er iets leuks van te maken, en alles aan elkaar te praten. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx