RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 25 maart… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zendtijduitbreiding voor de familie Haag

Op 11 maart 1977 had Bart van Leeuwen afscheid genomen van Radio Mi Amigo. Eén van de programma’s die hij er presenteerde was de ‘Bart van Leeuwen Show’, doordeweeks tussen 10:00 en 11:00 uur. Na zijn vertrek nam Stan Haag (foto bovenaan – links) dat slot over. Niet veel later (ergens in april 1977) was het de beurt aan zijn vrouw Michelle (foto bovenaan – rechts) om het gat op te vullen tijdens ‘Koffie met of zonder, maar wel met Michelle’. 

In de weken na het vertrek van Bart klonk op de 192 meter: “Vrijdagochtend op Radio Mi Amigo, van elf tot twaalf Stan Haag vandaag deel 2”. Zo begon het programma na het nieuws met Hugo Meulenhoff, op vrijdagmorgen 25 maart 1977 tussen elf en twaalf uur. Er was dus een ‘Stan Haag vandaag’, deel 1 en deel 2. 

In de voormiddag zaten vaste onderdelen als ‘Geef me de vijf’ waarin de vijf favoriete platen van een luisteraar werden gedraaid. In die tijd kon je een lijstje met acht titels naar het Spaanse adres van Radio Mi Amigo sturen, waar Stan er dan vijf van draaide. Precies 44 jaar geleden kon Rita Leenknecht uit het West-Vlaamse Menen haar radio een beetje harder zetten om haar gekozen liedjes goed te horen. Na ‘Geef me de vijf’ keek Stan voor de luisteraars in de sterren, en was het tijd voor de horoscoop. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
25 maart 2021 - 16:20 16:20

Stan was ook een TOP-DJ. Ik heb ooit een van zijn laatste interviews gehoord via een kabelradio in de laatste jaren van vorige eeuw, toen hoorde je reeds dat Stan helemaal op was. Ik had echt de tranen in de ogen om hem zo te horen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx