RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 25 juni… 1976 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Goedemorgen, ik ben Marc Jacobs en dit is mijn eerste programma voor Mi Amigo

In de vroege ochtend van 25 juni 1976 hoorden de luisteraars van Radio Mi Amigo tijdens het programma ‘Ook Goeiemorgen’ plots een nieuw stemgeluid. Het bleek om ene Marc Jacobs te gaan die de luisteraars van de 259 meter hielp bij het ontwaken. De ´nieuweling´ zou al snel uitgroeien tot één van de populairste deejays bij de zeezender. Dat had niet in het minst te maken met het succes van het live programma ‘Baken 16’ op de middag.

Tussen 1973 en 1976 deed Van Dam zijn eerste radio-ervaring op bij de ziekenomroep van het Rooms-Katholieke ziekenhuis in Groningen, waar ook zijn moeder programma’s presenteerde. Daarnaast was hij actief als deejay in discotheek ‘Blow Up’ in Groningen. Een studie in de Verenigde Staten bracht hem in aanraking met universiteitsradiostation KUSD in Vermillion, waar hij een eigen programma presenteerde.

Marc Jacobs bouwde ook de kenmerkende offshore radiotrend in het ongedwongen, spontaan, improviserend presenteren verder uit. Wat gebeurde tijdens de uitzending, gebeurde. Er werd zelden tot nooit geprobeerd om wat fout ging te verdoezelen. Integendeel heel wat mankementjes werden net gebruikt om er een iets leuks mee te doen. Het droeg bij aan de grote herkenbaarheid van ‘Baken 16’ en Marc Jacobs zelf. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx