RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 25 juni… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Joop werd onderbroken door een zenderstoring

Vrijdag 25 juni 1976 was de dag dat de luisteraars bij Radio Mi Amigo in de vroege ochtend een nieuwe stem op de 259 meter konden horen. Het was de uit Groningen afkomstige Marc Jacobs. Hij zou binnen de kortste keren uitgroeien tot de meest populaire Mi Amigo-dj. Na zijn eerste programma ‘Ook goeiemorgen’, ging de rest van de programmering door zoals voorheen. Zoals elke dag om twaalf uur was er Joop Verhoof (tekening bovenaan) met ‘Smakelijk eten’ vanuit Playa de Aro. Dit voorafgegaan door het nieuws en het weerbericht, gelezen door Bart van Leeuwen.

Joop wist te vertellen dat het de tweede dag was van de Tour de France. Hij bedankte uitvoerig zijn collega’s die de afgelopen ochtend de programmering hadden verzorgd; Stan Haag, Maurice Bokkebroek, Michelle en Peter van Dam.  Rond 12:40 uur ging het mis en verdween Radio Mi Amigo om onduidelijke redenen zo’n tien minuten uit de lucht. Na een soort korte test, waarvoor de instrumentale jingles werden gebruikt, ging het programma van Joop Verhoof verder. 

“Radio Mi Amigo is er ook voor u op 259 meter, dagelijks in de middengolf te beluisteren tussen zes uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds”, aldus Joop. Na de K-tel spot voor een elpee van André van Duin en een overzicht van de optredens van de Mi Amigo Drive In Show, zat Bart van Leeuwen alweer klaar om het nieuws te lezen. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx