RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 25 juli… 1977 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Luisteraars, we hebben een nieuw ‘huisnummer‘!

Radio Mi Amigo worstelde al een poos met gestoorde ontvangst op de 259 meter. Zo werd de golflengte toch aangekondigd, maar eigenlijk zond men uit op de 253 meter. De foute vermelding had alles te maken met zusterstation Radio Caroline, dat ’s avond en ’s nacht vanaf hetzelfde zendschip in de lucht was. Caroline rijmt… op 9. Meer moest er niet achter gezocht worden.

In het weekend van 10 en 11 december 1976 had men de 253 meter geruild voor de oud golflengte van Radio Veronica. Deze laatste was daar op 30 september 1972 weggegaan omdat men… gestoord werd. Waarnemers zetten dan ook al heel snel vragen bij de verhuis van Radio Mi Amigo. Een verbetering werd niet verwacht.

En de criticasters kregen al snel gelijk. Het werd een typisch voorbeeld waarbij men van de regen in de drup belandde. Omdat de 192 meter inderdaad niet de verhoopte betere ontvangst had opgeleverd, was besloten om nog maar eens te veranderen van golflengte.

Dit keer was gekozen voor de 212 meter. Twee dagen eerder, om 19:00 uur werd de zender uitgezet en begon men met de werkzaamheden aan boord van het zendschip. Op maandag 25 juli 1977 was Radio Mi Amigo tegen twaalf uur in de middag terug in de lucht op 1412 kHz.

In het openingsprogramma werd iedereen welkom geheten door Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff. Er werd veel verwacht van de ontvangst en daarom werd voor de luisteraars die eerder de zeezender niet of slecht konden ontvangen een uitgebreid programma-overzicht gegeven. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx