RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 25 januari… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De dag dat Mi Amigo ook aan het sporten ging

In 1976 begon Radio Mi Amigo aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Tot dusver kwamen, net zoals Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal dat in het verleden voor een groot deel hadden gedaan, alle programma’s vanaf band. De shows die in de Lage Landen (1974) en nadien in het Spaanse Playa de Aro waren opgenomen, werden op de MV Mi Amigo steeds keurig gestart door de Engelse dj’s van Radio Caroline. 

En dat kon ook best want er waren verder geen nieuwsuitzendingen of live programma’s te ingepland, vandaar dat het ook niet noodzakelijk was om Nederlandse of Vlaamse medewerkers aan boord van het zendschip te hebben. Maar daar kwam begin 1976 verandering in. Er waren nieuwe medewerkers aangetrokken. Dat waren Jan van der Meer en Tim Ridder. Zij zouden voor Radio Mi Amigo een nieuwsdienst opzetten en waar nodig live informatie brengen. 

Zo konden we op zondagmiddag 25 januari 1976, na het nieuws met Jan van der Meer, Tim Ridder een kwartier lang live aan het werk horen met een nieuw programma. ‘Sport in het kort’. Met daarin natuurlijk de diverse voetbaluitslagen en ook de resultaten van de Toto. En dat van vijf uur tot kwart over vijf. Na ‘Sport in het kort’ was Joop Verhoof aan de beurt met een bandopname, gemaakt in Playa de Aro. Velen dachten ook ‘waar ken ik die stem van Tim Ridder toch van?’. 

Ze was eerder te horen via de 538 meter van Radio Veronica, toen Tim daar onder de naam Bart van Leeuwen werkzaam was. Later, om precies te zijn per 1 april 1976, ruilde Tim Ridder bij Radio Mi Amigo zijn naam om en heette hij voortaan ook op de 259 meter gewoon weer Bart van Leeuwen. Hij had inmiddels ook wel begrepen dat luisteraars, inclusief de mensen bij justitie, door hadden dat Bart niemand minder dan Tim was. En vice versa.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx