RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 25 januari… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De grote live-verandering bij Mi Amigo

In 1976 begon Radio Mi Amigo aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Tot dusver kwamen, eigenlijk net zoals Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal dat in het verleden voor een groot deel hadden gedaan, alle programma’s vanaf band. Die werden in Nederland, België (1974) en nadien in het Spaanse Playa de Aro opgenomen, waarna de tapes op de MV Mi Amigo steeds keurig werden gestart door de Engelse dj’s van Radio Caroline. 

En dat kon ook best want er waren verder geen nieuwsuitzendingen of live programma’s op Mi Amigo te horen, vandaar dat het ook niet noodzakelijk was om Nederlandse of Vlaamse medewerkers aan boord van het zendschip te hebben. Maar daar kwam begin 1976 verandering in. Er waren nieuwe medewerkers aangetrokken. Dat waren Jan van der Meer en Tim Ridder (foto bovenaan). Zij zouden voor de zeezender een nieuwsdienst opzetten en waar nodig live informatie brengen.

Zo konden we op zondagmiddag 25 januari 1976, na het nieuwsbulletin met Jan van der Meer, Tim Ridder een kwartier lang live horen met een nieuw programma; ‘Sport in het kort’. Met daarin de diverse voetbaluitslagen en ook de uitslag van de Toto. En dat van 17:00 tot 17:15 uur. Daarna was Joop Verhoof te horen met een bandopname vanuit Playa de Aro. En voor wie dacht ‘Waar ken ik die stem van Tim Ridder toch van?’. 

Hij was eerder te beluisteren via de 538 meter, de golflengte van Radio Veronica, maar toen onder de naam Bart van Leeuwen. Later, om precies te zijn per 1 april 1976, ruilde Tim Ridder bij Radio Mi Amigo zijn naam om en heette hij vanaf dan ook op de 259 meter Bart van Leeuwen. Ook al omdat Tim begrepen had dat alle luisteraars, inclusief de mensen bij justitie, wel door hadden wie hij echt was. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx