RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 25 februari… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vrede prediken vanaf een schip voor de kust van Tel Aviv

Niet alleen de Lage Landen en het Verenigd Koninkrijk konden in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw naar radioprogramma’s vanaf zendschepen luisteren, ook in het Midden Oosten was dat mogelijk. Het vredesschip van Abie Nathan, ‘The Voice of Peace’ lag voor de Israëlische kust ter hoogte van Tel Aviv. 

Er werd afwisselend in het Hebreeuws en in het Engels gepresenteerd. Veelal waren dit muziekprogramma’s opgesmukt met jingles met teksten als ‘No more war, no more bloodshed’, en ‘Peace is the word and the Voice of Peace is the station 24 hours a day’. Rond zonsondergang hoorde je vaak eigenaar Abie Nathan die een minuut stilte vroeg om alle slachtoffers van geweld en oorlog te herdenken. 

Vandaag nemen wij je mee naar de late avond van 25 februari 1977. Het is elf uur in de avond. Mensen die vaak naar Radio Mi Amigo hebben geluisterd zullen op het hele uur de ‘Mi Amigo nieuwsjingle’ herkennen. Deze werd ook door The Voice of Peace gebruikt. Daarna start Carl Kingston zijn programma ‘Partytime’. De Brit is ook bekend als ‘leverancier’ van heel wat nieuws en artikelen voor de toen nog gedrukte uitgave van RadioVisie. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx