RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 25 februari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“De wasmachine is stuk. Wie stuurt er schone T-shirts?”

Op vrijdag 25 februari 1977 was het bij Radio Mi Amigo tijd voor de aflevering 149 van ‘Baken 16’. Marc Jacobs (foto bovenaan) vertelde aan het begin van het programma dat hij die ochtend pas om half zeven naar bed was gegaan omdat hij de hele nacht in de studio had zitten werken. “U weet als Jacobs aan het frummelen is met dingen dan vliegt de tijd voorbij”. 

Hij was dan ook totaal verbaasd geweest toen zijn collega Erik Beekman ‘al’ om half zes de studio inkwam omdat hij om zes uur ‘Ook goeiemorgen’ moest presenteren. Marc had toen helemaal niet in de gaten dat het reeds zo laat was en verwelkomde zijn collega met de woorden: ‘Jongen ben je ziek?”.

Verder werden de Mi Amigo-luisteraars die T-shirts over hadden, gevraagd om ze op te sturen voor de bemanning aan boord van de MV Mi Amigo. Omdat de wasmachine op het schip kapot was hadden ze geen schone exemplaren meer om aan te trekken. Een aantal maanden eerder had de bemanning gekleurde lakens gewassen in de ‘kookwas’ met alle gevolgen van dien, het beddengoed was zelfs spontaan van kleur veranderd.

“Ik vind het plezant te horen dat de mannen ook kunnen wassen en hun plan trekken als moeder de vrouw niet in de buurt is”, aldus de reactie in een brief van een luisteraar. Waarop Jacobs liet weten dat hij gewoon te lui is om al zijn T-shirts met de hand te wassen, en dat was de reden van zijn oproep om kleding in te sturen. De populaire ‘Baken 16’-presentator voegde daar aan toe blij te zijn dat er twee dames aan boord waren die voor hem konden wassen.

De ‘emancipatie’ was kennelijk nog niet helemaal tot de heer Jacobs doorgedrongen in die tijd! (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx