RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 25 april… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Komt het puntje bij het paaltje, of komt het paaltje bij het puntje?

Michelle (foto bovenaan – rechts) had op 11 april 1976, de dag dat in Playa de Aro de Mi Amigo-programma’s voor de 25 april werden opgenomen, een ‘extra vrije dag gekregen van de directie. “En daar is ze bijzonder gelukkig mee”, aldus haar man Stan Haag (foto bovenaan – links) die de opname van ‘Groeten uit Playa de Aro’ van haar overnam en daarbij de hulp kreeg van collega Bart van Leeuwen. 

Bart zat de eerste maanden van 1976 aan boord van het radiozendschip, maar verbleef in de maand april in Playa de Aro. Volgens Stan durfde hij het niet aan om het programma alleen te presenteren en daarom had hij om ‘morele ondersteuning’ gevraagd. Stan en zijn onderkoelde, droge humor, ze vormden een twee-in-één. 

Verder kwam hij terug op zijn toespraak van enkele weken daarvoor. Die hield hij elke zondagmiddag, en hij rakelde de vraag op die hij eerder had gesteld: “Komt het puntje bij het paaltje, of komt het paaltje bij het puntje?” Een hoop gezellige onzin dus op de radio, afgewisseld met veel kaartjes en verzoekjes van luisteraars die al dan niet in Playa de Aro op vakantie waren. De techniek werd gedaan door Joop Verhoof. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx