RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 25 april… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Joop Verhoof liet ze overvliegen uit Nederland

Michelle had op 11 april 1976, de dag dat in Playa de Aro de programma’s voor de 25ste april werden opgenomen, een dagje vrij. Stan Haag en Bart van Leeuwen namen daarom de presentatie van ‘Groeten uit Playa de Aro’ over. Bart zat de eerste maanden van 1976 aan boord van de MV Mi Amigo, maar verbleef in april in Playa de Aro. 

Hij wist aan het begin van het tweede uur te vertellen dat Michelle op haar vrije dag een bezoek bracht aan de dierentuin in Barcelona, “Aapjes kijken”, aldus Bart. Tijdens ‘Groeten uit Playa’ deed Joop Verhoof (tekening bovenaan) de techniek. “Goedemiddag meneer Verhoof, hoe is het met de sigaren?”, hoorden de luisteraars. Joop was namelijk een fervent sigarenliefhebber. Tijdens de Mi Amigo ‘Offshore days’ vanuit Lint, in december 2020, vertelde technicus Maurice Bokkebroek, dat Joop speciaal vanuit Nederland sigaren liet overkomen, en behalve dat hij ze rookte, hij de sigaren soms ook opat! 

In dit uur op 25 april behandelden Stan en Bart verzoekjes en kaartjes die de eerste toeristen die op vakantie waren geweest in Playa de Aro hadden achtergelaten om de groeten aan familie en vrienden in de Lage Landen te doen. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx