RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 24 oktober… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Radio Caroline bestond in de periode 1979/80 uit een Nederlandstalige service overdag en ’s avonds en ’s nachts was de 319 meter er voor de Engelstalige programma’s. De Nederlandstalige uitzendingen bestonden uit een mix van live shows en tapes die aan land waren opgenomen. Veelal gebeurde dit ‘gewoon’ in Nederland, ondanks het feit dat zoiets heel erg verboden was. 

Soms, als bandjes niet tijdig aan boord waren geraakt, of als er te weinig Nederlandstalige dj’s aan boord van de MV Mi Amigo zaten, dan was ‘een goede buur beter dan een verre vriend’. Kortom als de Engelstalige dj’s gevraagd werden dan waren ze steeds bereid om in te vallen. Soms deden ze dat in hun beste Nederlands (en sommigen waren zelfs niet onverdienstelijk), maar soms gebeurde dat ook in het Engels. 

Als er maar een programma was, en niet onbelangrijk, als de vele commercials maar op tijd werden gedraaid, en dat waren er in die periode heel erg veel. Op 24 oktober 1979 presenteerde Stephen Bishop (als invaller) een uurtje ’19-tig Show’.  (TvH)

° Foto bovenaan: Stephen Bishop aan boord van de MV Mi Amigo in 1978 (credits Rounds And Sounds)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
24 oktober 2020 - 16:58 16:58

In die periode heb ik zoals velen waarschijnlijk, eens een hele dag “Caroline o Caroline” op de radio gehoord. Ik liet de radio aan omdat ik dacht misschien iets op te vangen waarom.
Zovele jaren later weet ik het nog niet. Weet er iemand meer van?
Staking ivm geld of andere zaken?
Groeten

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx