RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 24 november… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het is nog altijd beter dan niks

De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.), de legale voortzetting van de zeezender Radio Veronica binnen het Nederlandse publieke omroepbestel, had eind jaren 70 van de vorige eeuw maar één uur zendtijd per week via de popzender Hilversum 3. Dat was op de vrijdag tussen 19:00 en 20:00 uur. 

In dat uur presenteerde Lex Harding (foto bovenaan) een overzicht van de belangrijkste verschuivingen in de ‘Tipparade’ en de ‘Nederlandse Top 40’. Ook was er om 19:30 uur een ‘Popjournaal’ dat werd gepresenteerd door Bart van Leeuwen en Annette van Trigt. Het was echt heel weinig in vergelijking met ‘vroeger’, maar altijd beter dan niks. Gelukkig vonden de luisteraars wel de weg naar de aspirant omroep. Dat ene uur werd super druk beluisterd. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx