RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 24 mei… 2011 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Was het nu 2011, 2001 of 1984? 

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Familieradio Maeva om heel precies te zijn. Achter de organisatie zat Patrick Valain, de man die de Mi Amigo Drive In Shows tot een fenomeen verhief en daarnaast ook actief was in de Belgische organisatie van de zeezender. 

Begin jaren 80 toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddestoelen uit de grond schoten stapte hij met een groot aantal enthousiaste medewerkers opnieuw in de radiobusiness. Het team wist heel snel één van de meest populaire zenders in Vlaanderen op te zetten voor dat moment. 

In mei 2001 werd één en ander herdacht via onder andere de kabelfrequenties van Radio Zeven. Naast een reúnie weekeinde voor de oud-medewerkers werden tal van oude programma’s en nieuwe live uitzendingen geprogrammeerd. Arie van Loon, die met het idee was komen opzetten, was er helaas niet meer bij. In het voorjaar van 2001 was hij overleden. Als eerbetoon werden er tijdens de reünie uitzendingen oude programma’s van hem gedraaid, tal van collega’s haalden herinneringen op. 

In mei 2011, toen het dertig jaar was geleden, werden de banden uit mei 2001 nog eens uit de kast gehaald en opnieuw uitgezonden. Op 24 mei 2011 herhaalde Maeva het programma ‘Popradio’, met Eric Hofman (foto bovenaan), dat oorspronkelijk op 9 februari 1984 werd uitgezonden. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx