RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 24 maart… 1973 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘afrikaantjes’ van Will Luikinga

Rob Out was bij de zeezender Radio Veronica de man van de gouwe ouwe muziek, onder andere wekelijks te horen op zaterdag tijdens zijn programma ‘Goud van Out’. Op 24 maart 1973 was Rob evenwel verhinderd en werd hij vervangen door Will Luikinga (foto bovenaan). Volgens Will omdat zijn collega druk bezig was met het planten van afrikaantjes in zijn tuin. Will was daarom eerder bij technicus Ad Bouman langs gegaan om een stapel oude platen op te halen. 

De spot voor de Veronica Drive In Show in deze aflevering geeft een bijzonder mooi tijdsbeeld. In de aankondiging horen we dat het feest ’s avonds om acht uur begint. Een avondje stappen begon al vroeg in de avond in de jaren zeventig en je was ook weer sneller thuis. Niks ’thuis indrinken’ en pas om middernacht van huis gaan. Het waren andere tijden. 

Na een uurtje leuke muziek nam Will afscheid met de woorden: ‘Rij en afrikaantjes voorzichtig’. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx