RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 24 juni… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een goed gesprek over Green Peace

In 1979 zond Radio Caroline uit vanaf de MV Mi Amigo. Overdag Nederlandstalige en ’s avonds en ’s nachts Engelstalige shows. In het weerbericht, dat in de avond van 24 juni werd gelezen, konden de luisteraars vernemen dat het ‘very cold’ was. De temperatuur aan boord van het zendschip bedroeg op dat moment veertien graden.

In het programma dat volgde had Tom Anderson (foto bovenaan) het onder meer over de ‘Loving Awareness’ gedachte, en er waren ook LA-spotjes te horen op de 319 meter. Tom was op dreef en stelde voor dat hij een ‘second microphone’ ging pakken zodat hij een ‘good talk’ kon hebben. Het was druk in de studio. Tony Allan, Martin Fisher en Rob Hudson waren aanwezig en er werden zelfs extra stoelen in de studio bijgezet.

Op een gegeven moment ging het ook over Greenpeace dat in die periode actie voerde tegen de jacht op walvissen en zeehonden. De Engelse Caroline dj’s hadden daar een gesprek over en ze brachten een soort ‘sponsorloop’ waarvan de opbrengst bestemd was voor Greenpeace. Ook kwam het schip Rainbow Warrior ter sprake. Dat koos ruim veertig jaar geleden vaak positie tussen jagers en de zeehonden of walvissen.  

Op de Nederlandstalige service was in 1979 een Greenpeace-spot te horen die was ingesproken door Ad Roberts en waarvoor de Greenpeace-single van de groep Teach In regelmatig bij het Nederlandstalige Radio Caroline was te horen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx