RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 24 juni… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Twaalf-en-een-half jaar Top 40 is gelijk aan tien jaar Rob Out

In de zomer van 1977 was het precies 12,5 jaar geleden dat Radio Veronica begon met het uitzenden van de ‘Veronica Top 40’. Na het verdwijnen van de Nederlandse zeezender werd de hitlijst voortgezet onder de naam ‘Nederlandse Top 40’. Omdat de Veronica Omroep Organisatie in het begin geen eigen zendtijd had binnen het publieke omroepbestel werd de hitparade een tijdje uitgezonden bij de TROS op Hilversum 3. 

Vanaf het moment dat de V.O.O. de aspirantstatus kreeg en er één uurtje zendtijd per week mocht worden ingevuld op de popzender Hilversum 3, was er elke vrijdagavond bij Veronica een kleine selectie uit de ‘Tipparade’ en de ‘Top 40’ te horen.

° Tekst gaat verder onder de illustratie.

Omdat dit vrij mager was, sprong de zeezender Radio Mi Amigo in dit gat door op zondagmiddag alle veertig plaatjes te programmeren. Hoe dan ook, twaalf en een half jaar nadat de Top 40 begon, bestond de lijst nog steeds. En dat moest gevierd worden. In de maand juni 1977 waren tijdens de zendtijd van Veronica op Hilversum 3 speciale programma’s te beluisteren. Geen actuele ‘Top 40’ die maand, maar wel een duik in de geschiedenis van de hitlijst met verschillende presentatoren.

Elke aflevering had een eigen thema. Zo werd er gestart met een selectie uit de eerste ‘Top 40’ die te horen was in 1965, ook nummer 1 hits en ‘Alarmschijven’ kwamen aan de beurt. Op vrijdagavond hoorden we Rob Out. Volgens hem betekenden twaalf en een half jaar ‘Top 40’ ook tien jaar Rob Out bij Veronica. Hij draaide, hoe kan het ook anders, een uur lang platen uit de afgelopen twaalf en een half jaar, een soort ‘Goud van Out’ dus. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx