RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 24 juli… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

‘Wil de ware Caroline nu opstaan!’

Radio Caroline is een naam als een klok en heeft een massa super trouwe fans, ondanks het feit dat het format niet altijd hetzelfde was, heel vaak wijzigde zelfs. De eerste versie van de zeezender (1964-1968) is in niks te vergelijken met het ‘album station’ vanaf 1974 bijvoorbeeld. Tussenin en nadien, zeker toen er werd uitgezonden vanaf de Ross Revenge, ging het weer een andere richting uit. 

In 1974 vormde Radio Caroline een tandem met Radio Mi Amigo dat per 1 januari van dat jaar was begonnen. Beide stations gebruikten één enkele golflengte, de 259 meter. De plek waar het ‘originele’ Caroline South ook was te beluisteren tijdens haar eerste leven. Mi Amigo richtte zich overdag op de Lage Landen in het Nederlands.

’s Avonds en ’s nachts werd er op een breder publiek gemikt. Minder door het muzikale format, maar wel door de inzet van uitsluitend Engelstalige dj’s. De zender was in het zuiden van het UK en in delen van West-Europa behoorlijk te ontvangen. Op 24 juli 1974 konden de luisteraars genieten van het gezelschap van Brian Anderson (foto links – in 1974), die het programma overnam van collega Norman Barrington. (TvH)

° Foto bovenaan: Brian Anderson en Dennis King op de Radiodag in Amsterdam (2002)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx