RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 24 januari… 1983 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Jaarweter’ drie keer herhaald over een periode van 28 jaar

De formule is eenvoudig, maar ook populair en je kunt er leuke radio van maken. Neem wat oude nieuwsfeiten uit een bepaalde periode en draai er uit diezelfde tijd een paar hits bij en je hebt een populair radioprogramma. Niet voor niets werd bij BRT 2, de latere Radio 2, op zondagmorgen het programma ‘De Prehistorie’ van Guy De Pré een groot succes. Gestart in 1984 lokt het nog steeds een massa luisteraars op de zondagochtend.

Bij de zeezender Radio Monique had Ferry Eden in het jaar 1986 in het ochtendprogramma ‘Opstaan met Monique’ de rubriek ‘De Gouden van Dagen Top 3’. Daarin draaide hij de drie hoogste nummers van een oude hitparade, aangevuld met nieuwsfeiten uit die tijd. Hetzelfde deed ook Radio Maeva, in 1983.

Jeroen Mulders (foto) presenteerde er het programma ‘De Jaarweter’, waarin hij steeds enkele nieuwsfeiten liet horen, aangevuld met een plaat uit die tijd. In één programma stonden meerdere periodes centraal. Ook de luisteraars werden betrokken. Via een gele briefkaart aan Postbus 550 in Brussel konden ze raden naar de stem van de vertolker van een liedje, waarvan een klein stukje werd gedraaid. 

We gaan terug naar 24 januari 1983 met Jeroen Mulders, een programma dat trouwens opnieuw werd uitgezonden tijdens de Maeva reünie in 2001, en nog eens in het jaar 2011. Dat is duidelijk te horen aan de reclameblokken en de hele vormgeving die voor en na. (TvH) 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Maeva

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx