RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 24 januari… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Ik vind hem een hele grote viespeuk’

Elke maandagavond kon je 44 jaar geleden van 22:55 tot 23:55 uur, via Hilversum 1 bij de Veronica Omroep Organisatie, luisteren naar ‘3600 seconden Veronica’. Een programma met veel informatie, afgewisseld met muziek, dat werd gepresenteerd door Tom Collins. In de aflevering van 24 januari 1977 kwam het ‘kat en muisspel’ aan bod tussen de vele etherpiraten en de RCD die in Nederland belast was met het opsporen en ontmantelen van zendpiraten.

In Den Haag was Radio Centraal ten prooi gevallen aan deze Radio Controle Dienst van de PTT. Zij hadden bezoek gehad van onder andere Dhr. Roth met als gevolg een inbeslagname. Tegen Rob Candy was een maand gevangenisstraf geëist. Ook zijn moeder kwam in het programma aan het woord, en zij had daarbij een heel duidelijke mening over Dhr Roth van de opsporingsdienst: “Ik vind het een hele grote viespeuk!”.

Maar er was die avond meer nieuws te melden. Aan de lijn was Yves Jansen vanuit België met de uitkomst van de jaarlijkse poppol van het weekblad Humo. Daaruit bleek dat in de lijst met meest populaire tv-stations in Vlaanderen Veronica op de zesde plaats stond. Ondanks het geringe aantal uren radiozendtijd behaalde de V.O.O. een vijftiende plaats, waarbij het opvallend was dat de ‘Top 40’, het enige uurtje van Veronica op Hilversum 3 op vrijdagavond in die tijd, een vijfde plaats behaalde. En de presentator van de ‘Top 40’, Lex Harding stond in de top 3 van de populairste presentatoren.

Helemaal bijzonder was het feit dat de ‘Nederlandse Top 40’ in de lijst van Humo hoger genoteerd stond dan de Vlaamse ‘BRT Top 30’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx