RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 24 februari… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Nieuwkomer niet direct voor de leeuwen gooien aub!

Vanaf 27 januari 1977 was het Radio Mi Amigo boordteam op de Noordzee uitgebreid. De naam van de nieuwkomer was Erik Beekman. In die tijd probeerden Marc Jacobs en Frank van der Mast een beetje ‘om en om’ aan boord te zitten zodat één van hen meestal aanwezig was om als ‘ervaren medewerker’ nieuwe mensen te begeleiden en te coachen. 

Het was gebruikelijk dat je als nieuwkomer het eerst werd ingezet om het ochtendprogramma tussen zes en zeven uur te presenteren, en dat je niet meteen voor de leeuwen werd gegooid tijdens het ‘primetime’ slot. Op die manier kon iemand rustig ervaring opbouwen. Eventuele beginnersfouten werden niet meteen tijdens druk beluisterde uren – zoals ‘Baken 16’ of ‘Stuurboord’ – opgemerkt door grote aantallen luisteraars. 

We gaan terug naar 24 februari 1977, naar ‘Ook goeiemorgen’ met Erik Beekman. De nieuwkomer heeft de patrijspoort van de studio opengezet zodat de sigarettenlucht die de Caroline dj’s hadden achtergelaten, een beetje uit de studio kan trekken. De ‘rookvrije werkplek’ bestond 43 jaar geleden nog niet! (TvH)

° Foto bovenaan: Erik Beekman (rechts), aan de zijde van Herbert Visser


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx