RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 24 februari… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Kwestie van komen, kwestie van gaan in de Joepie Top 50’

Op de zondagmorgen bij Radio Mi Amigo – in 1974 – was het Norbert die de Nederlandstalige platen in de juiste volgorde op een rij mocht zetten in de ‘Nederlandstalige Top 15’. Na het draaien van de nummer 1 moest Norbert (foto bovenaan) om twaalf uur afscheid nemen van de luisteraars en was het de beurt aan zijn collega Ad Petersen met de ‘Joepie Top 50’.

Deze hitlijst kwam uit het jeugdblad Joepie. Uiteraard was het geen toeval dat zowel Joepie als Radio Mi Amigo dezelfde ‘baas’ hadden; Sylvain Tack. Het gedrukte exemplaar van de ‘Joepie Top 50’ was ook bij de platenzaak af te halen en elke twee weken eveneens in de meest recente Joepie terug te vinden.

Vooraleer Ad (foto) aan de ‘Top 50’ kon beginnen werd er in het eerste half uur aandacht besteed aan ‘Het Toffe tiental’. Vervolgens was het tussen half één en drie uur tijd voor de ‘Joepie 50’. Op 24 februari 1974 was dit voor het laatst. Aan het begin van het programma vertelde Ad dat vanaf maart de hitparade tussen twaalf en drie uur uitgezonden zou worden, en aansluitend tussen drie en vier uur ‘Het Toffe tiental’ te horen zou zijn.

Tijdens de ‘Top 50’ werd er ook een reclamespot voor de Suzy-wafels uitgezonden. En wie was daar de eigenaar van? Juist, Sylvain Tack. In de verpakking van de wafels zat een ‘vierkleurensticker’ van het jeugdblad Joepie, aldus de mededeling. En daarmee was de cirkel weer rond, eens te meer was bewezen was dat Sylvain Tack een uitstekend zakenman was! (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx