RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 24 augustus… 1975 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Uw ondergetekende dienaar’; Peter

Radio Mi Amigo zond in 1974 uit van ’s morgens zes tot ’s avonds zeven uur. Het laatste uurtje van de de dag, vooraleer de Engelstalige uitzendingen van Radio Caroline begonnen, was voor Peter van Dam (foto bovenaan). In zijn show van zaterdag 24 augustus 1974 liep het allemaal wat anders dan gewoonlijk.

Peter had op zaterdagavond gewoonlijk aandacht voor de Engelse Top 30, maar door onbekende omstandigheden kreeg hij de lijst dit keer niet op tijd binnen. “Door problemen met de onderwaterlijn van de telex”, dixit Peer. En ‘Als u straks uitgaat naar een dancing, of naar de Mi Amigo drive-in show, weest u dan erg voorzichtig met het rijden, want een ongeval is zo gebeurd”, kregen de luisteraars tijdens de zendersluiting om zeven uur nog mee. 

We gaan terug naar zaterdagavond 24 augustus 1974 met ‘uw ondergetekende dienaar’ – zoals Peter het zelf zo mooi verwoord- , waarna er een naam-jingle van Peter van Dam klonk. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx