RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 24 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Extra moeten werken op je verjaardag 

Radio Mi Amigo was een mix van enerzijds live uitzendingen vanaf het zendschip en anderzijds de programmabanden die twee weken op voorhand waren opgenomen in Playa de Aro. Soms gebeurde het dat door het slechte weer of een inbeslagname van een bevoorradingsboot, de cassettes niet tijdig aan boord geraakten. Dat was ook het geval op 24 april 1977. 

Daardoor kon om 18:00 uur het verzoekplatenprogramma ‘Jukebox’ van Stan Haag niet worden uitgezonden. En dat betekende dat de dj’s aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo er een taak bij hadden om dat op te vangen. Zo kon het gebeuren dat op 24 april 1977 er een extra aflevering van het populaire programma ‘Baken 16’ te horen was met Hugo Meulenhoff, ook Marc Jacobs (foto bovenaan) was in de studio aanwezig. “Radio Meulenhoff en Jacobs”, aldus Marc. 

En dat werd een bijzondere aflevering, want Marc was die dag 23 jaar geworden. Om 18:30 uur was de Engelse Caroline-collega Stuart Russel in de studio om in het Nederlands het weerbericht voor te lezen. Verder stak de uitzending boordevol ‘gebruikelijke onzin’.  Zo zouden ze volgens Marc om 18:30 uur “live overschakelen naar boord voor de mededelingen”, waarbij hij nog een verhaal vertelde over zijn collega’s Stan Haag en Maurice Bokkebroek in Playa de Aro.

Het duo was een keer in de bovenstudio “de zee vergeten”. Daarmee werd het bandje (de cartridge) bedoeld waar zee- en meeuwengeluiden opstonden. Die waren telkens op het halve uur te horen in de bandprogramma’s als teken dat de extra commercials gestart konden worden, live van boord. Omdat Stan en Bokkebroek “de zee niet bij zich hadden, moesten ze bij gebrek aan beter zelf de meeuwen en de zee nadoen”, aldus Marc. 

Kortom dit was de sfeer bij Radio Mi Amigo van ruim 44 jaar geleden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx