RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 23 oktober… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

1 Weekend, 2 hitlijsten, 90 liedjes

De ‘Nederlandse Top 40’, ooit begonnen als ‘De Veronica Top 40’, was in 1977 enkel nog in afgeslankte vorm te horen op Hilversum 3. Er werd vooral gefocust op de verschuivingen in de lijst. Dat gebeurde noodgedwongen omdat de V.O.O. , toen nog aspirantomroep, maar één uur zendtijd per week had op de nationale popzender.

Radio Mi Amigo was daarom in het ontstane gat gesprongen en zond op zondagmiddag de hitlijst volledig uit. Men had er drie uur voor uit getrokken. Ook op de zaterdag was er een ‘top’ te horen bij de zeezender, de eigen ‘Mi Amigo Top 50’. Twee hitlijsten dus tijdens het weekend. Daar waar de Top 40 meer een beeld gaf van de platenverkoop in Nederland, was de Mi Amigo Top 50 een mix van wat er in beide Lage Landen werd verkocht. 

Op zondag 23 oktober 1977 was het de beurt aan Hugo Meulenhoff (rechts op de foto bovenaan met Andy Archer) om live vanaf de MV Mi Amigo veertig platen aan elkaar te praten. In deze lijst zijn er vijf nieuwkomers en liefst  achttien ‘stip-noteringen’. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx