RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 23 november… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Na tien dagen staking, zijn de ‘vrienden’ weer terug aan het werk

Zo’n tien dagen lang was het stil geweest op de 212 meter, de golflengte van Radio Mi Amigo. Als reden werd het slechte weer op de Noordzee en de daaruit voortvloeiende technische moeilijkheden gegeven. Maar de werkelijkheid was anders. De omstandigheden aan boord van het zendschip waren in die periode zo dramatisch slecht dat de dj’s de zender uit de lucht hadden gehaald en in staking waren gegaan. 

De onregelmatige komst van de bevoorradingsbootjes en het gebrek aan goed eten, drinkwater en veiligheidsmiddelen lagen daaraan ten grondslag. Niet zo heel veel later, in de maand december, zou dit trouwens leiden leiden tot het vertrek van onder andere Marc Jacobs, Frank van der Mast, Stan Haag, Michelle en Hugo Meulenhoff. 

Maar eind november leek de lucht weer geklaard en op 22 november was het station terug in de lucht, met een extra verrassing er bovenop. Op 1 december zou men verhuizen naar een nieuwe golflengte, de 319 meter. Te delen met Radio Caroline. Deze laatste zond er al op uit sinds begin 1977 en de ontvangst was goed. 

Radio Mi Amigo was dus terug, en zo kon er op woensdag 23 november weer worden geluisterd naar het programma ‘Koffie met of zonder, maar wel met Michelle’. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx