RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 23 november… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het einde van een staking op de Noordzee

Radio Mi Amigo kwam weer terug in de lucht op 22 november 1977 op de 212 meter. Dagenlang was er niet uitgezonden. Het had te maken met het slechte weer en technische gebreken. Zegden ze zelf. Maar de werkelijkheid was anders. De omstandigheden aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo waren zo slecht dat de dj’s de zender uit de lucht hadden gehaald en in staking gingen. De onregelmatige komst van de bevoorradingsbootjes en het gebrek aan goed eten, drinkwater en veiligheidsmiddelen lagen daaraan ten grondslag. 

In de maand december zou dit trouwens leiden tot het vertrek van onder andere Marc Jacobs, Frank van der Mast, Stan Haag (foto bovenaan), Michelle (foto bovenaan) en Hugo Meulenhoff. Maar eind november leek de lucht weer geklaard én er was een verrassing. Op 1 december zou men via een nieuwe – oranje kleurige – zender gaan te ontvangen zijn op de 319 meter. Deze golflengte was sinds begin 1977 al in gebruik bij Caroline en de ontvangst was goed. 

Mi Amigo was dus terug, en zo kon er op woensdag 23 november weer worden geluisterd naar Stan Haag met zijn ‘Stan Haag Vandaag’. Na twaalf uur bleef Stan nog een kwartier zitten omdat in de eerste vijftien minuten van het live programma ‘Baken 16′ het populaire spelletje ‘Cash Casino 1977’ was te horen. Voorafgaand vertelde Herman de Graaf dat die middag tussen 16:00 en 16:15 uur er nogmaals een aflevering van het spelprogramma zou worden uitgezonden. 

“En dat allemaal omdat we aan het inlopen zijn”. Omdat de zeezender een tijdje uit de lucht was, waren er immers afleveringen blijven liggen die alsnog uitgezonden zouden worden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx