RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 23 mei… 1977 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dit is Radio Mi Amigo met Frank van der Mast en ‘Ook goeiemorgen’

Frank van der Mast is één van de weinige dj’s van Radio Mi Amigo die er later in slaagde ook een lange loopbaan uit te bouwen aan land. Na zijn avonturen op de Noordzee, maakte hij een tijdlang programma’s voor het Kortrijkse Radio Gemini, maar vond ook al snel onderdak bij omroepvereniging AVRO, waar hij van april 1979 tot en met september 1980 een namiddagprogramma op Hilversum 3 presenteerde als invaller voor Ad Visser.

In 1987, intussen gebruikte hij opnieuw zijn doopnaam – Jan de Hoop – werkte hij voor Veronica Nieuwsradio om twee jaar later over te stappen naar RTL-Véronique, het latere RTL 4. Daar begon hij met het presenteren van het ‘Ontbijtnieuws’. Dat doet hij nog steeds op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Precies 42 jaar zat de geboren Rotterdammer evenwel aan boord van de MV Mi Amigo. Overdag kwamen de programma’s van Radio Mi Amigo er vandaan, vanaf zes uur in de ochtend tot zeven uur in de avond. Deze opname van 23 mei 1977 start om 05:53 uur met een korte testuitzending op de 192 meter. Na de zenderopening met de stem van Mark Jacobs is het de beurt aan Frank van der Mast om zijn ‘Ook goeiemorgen’ te beginnen. Niet live van boord, het programma is eerder in Playa de Aro opgenomen. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx