RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 23 maart… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Niet alleen de muziek typeerde Radio Mi Amigo

Sinds begin 1976 waren er live programma’s vanaf de MV Mi Amigo te horen. Niet alleen nieuwsuitzendingen maar in de ochtend werd er een uur rechtstreeks vanaf het zendschip gepresenteerd. Ook in de namiddag, van drie tot vier uur zat Tim Ridder live achter de microfoon. Eenmaal terug van boord, werd hij afgelost door de Nederlander Jan van der Meer. (Foto bovenaan)

Jan, die eigenlijk Rob Hessing heet, las elk uur nieuws, dus ook de bulletins vlak voor en vlak na zijn programma omdat hij de enige Nederlandstalige aan boord was. Dat betekende heel hard werken. Pas in juni 1976, met de komst van Marc Jacobs, zouden er steeds twee dj’s aan boord zitten. 

In de middag van 23 maart 1976 was Jan live te horen met een uur lang muziek, afgewisseld met commercials die Radio Mi Amigo in die tijd zo typeerden, zoals ‘Galerijen de Jonckheere achter de Halletoren in Brugge’, ‘Prosit bier’, en ‘De week van de liefde in Playa de Aro’. We gaan terug naar de middag van 23 maart 1976. De radio staat afgestemd op de 259 meter in de middengolf. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx