RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 23 maart… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een ‘Prosit’-biertje vanaf de Noordzee

Sinds begin 1976 werden er programma’s gepresenteerd vanaf de MV Mi Amigo. Niet alleen nieuwsuitzendingen maar ook in de ochtend bracht de zeezender een uur live, en in de middag van 15:00 tot 16:00 uur. Eerder zat Tim Ridder aan boord, hij werd afgelost door de Nederlander Jan van der Meer (foto bovenaan).

Jan, die eigenlijk Rob Hessing heet, las elk uur het nieuws dat hij ook nog eens zelf moest samenstellen. Dat betekende ook dat hij de bulletins vlak voor en vlak na zijn programma moest lezen, omdat hij de enige Nederlandstalige aan boord was. En dat betekende hard werken. Pas in juni 1976, met de komst van Marc Jacobs, zouden er steeds twee Mi Amigo-dj’s aan boord zitten.

In de middag van 23 maart 1976 was Jan live te horen met een uur lang muziek, afgewisseld met ’typische 1976 commercials’ die Radio Mi Amigo op de 259 meter in die tijd zo typeerde. Zoals ‘Galerijen de Jonckheere achter de Halletoren in Brugge’, ‘Prosit bier’, en ‘De week van de liefde in Playa de Aro’. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
23 maart 2021 - 17:04 17:04

Ik was toen een jonge kerel van 15, ik had er geen idee van hoe het was op zo’n schip.
Ieder moment die ik kon luisterde ik op mijn trasistorke naar die zender, er was anders niets en die zender was echt TOP!! Als ik dan het boek van Ferry lees, dat waren moeilijke tijden. De Ross Revenge was een verademing voor Ferry moet ik dan denken. De Magdalena, was een doodgeboren kindje volgens mij. Enkel door de organisatie aan land. Vanuit Spanje was alles moeilijker maar toch ging het beter. Jammer

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx