RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 23 juni… 1995 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Ze doken echt overal ter wereld op!

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ dit tijdens het programma ‘De avond van het sentiment’, en dat gedurende negen afleveringen. 

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen vanaf zee opereerden. Regelmatig waren er boeiende, aparte en spannende verhalen te horen en soms was er een studiogast. Hans Knot (foto bovenaan) en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten. 

We zijn toegekomen aan de zevende aflevering met daarin aandacht voor ‘The Voice of Peace’, met fragmenten van Kas van Iersel die op deze Israëlische zeezender werkte onder de naam Kas Collins. Verder is er aandacht voor Radio Free America, Radio New York, Arutz Sheva (Israël) en het Nieuw Zeelandse Radio Hauraki. Met onder andere de opening op 4 december 1966 en de stranding van het zendschip Tiri I (foto bovenaan) op 27 januari 1968. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx