RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 23 januari… 1999 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Welkom op de lange golf! 

Wie tegenwoordig naar de radio luistert doet dit via de FM, of anders met een DAB+ ontvanger. Anderen kiezen er voor om de computer, tablet of smartphone te gebruiken. En wie onderweg is heeft aan deze laatste ook al ruim voldoende om – mits de juiste app – , af te stemmen op z’n favoriete station.

Dan is het anno 2020 heel moeilijk voor te stellen dat we daarvoor in het verleden de middengolf gebruikten. Niettemin voor velen een periode met ontzettend veel goede herinneringen aan het medium radio dat ze er meestal voor het eerst ontdekten. De zeezenders waren er in grote getale aanwezig, maar ook àlle nationale omroepen.

Minder gebruikt was de knop om af te stemmen op de langegolf. Toch zat die wel degelijk op de meeste ontvangers en niet zonder doel, want ook op die band was er heel wat te beleven. Vandaag hebben wij de bewuste ‘lange knop’ ingedrukt en het toestel afgestemd op de 234 KHz. De frequentie van RTL uit Frankrijk, weliswaar met zenders en antennes in het Luxemburgse Beidweiler. (Foto bovenaan)

In de late avond van 23 januari 1999 zond men er een documentaire uit over de zeezenders in de jaren zestig, met daarbij veel fragmenten en jingles. Hier en daar heeft de opname wat last van fading, maar dat past juist goed bij de sfeer van het programma! (TvH) 


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx