RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 23 januari… 1978 (studiotape)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Af en toe zie je eens een golfje voorbij komen

“Live radio is goeie radio. Ik denk dat het windkracht 8 is, af en toe zie je eens een golfje voorbij komen”. Zo begon Rob Hudson op 23 januari 1978 het eerste deel van het programma ‘Stuurboord’. De radiomaker die als Ruud Hendriks werd geboren, was op dat moment ruim een week in dienst bij Radio Mi Amigo. Hij zat samen aan boord met Herman de Graaf en Ferry Eden.

Daarmee hebben we dan ook gelijk het hele ‘zoutwaterteam’ benoemd. Want na het vertrek van Marc Jacobs, Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff, waren er niet meer boord-dj’s overgebleven. Later zouden Johan Visser en Dick Verheul nog worden aangenomen om live uitzendingen vanaf het zendschip te presenteren.  

Hudson vertelde ook nog dat hij het licht in de studio had uitgedaan en dat enkel een rode lamp brandde ten teken dat de microfoon open stond. De opname van vandaag hebben we gevonden in onze kelder met studiobanden. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx