RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 23 februari… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Uitbreiding zonnedek op de Noordzee ten koste van milieu’ 

In de maand februari kan het af en toe best lekker weer zijn. Vooral als je een hoekje hebt waar geen wind is en de zon een beetje schijnt, kun je rond deze tijd van het jaar al lekker buiten zitten. Bij veel mensen ontluiken dan al de eerste lentekriebels. Voorzichtig wordt hier en daar het tuinmeubilair uit de schuur gehaald en worden bloembakken van nieuwe aarde voorzien. 

En zo was het 43 jaar geleden ook een beetje aan boord van de MV Mi Amigo van Radio Mi Amigo en Radio Caroline. Er was een spiegelgladde Noordzee en best lekker weer dat nodigde uit om aan dek te zitten. Soms zaten de bemanningsleden in de deuropening van de zenderkamer. Daar zat men uit de wind en kon genoten worden van de warmte die uit de zenderruimte kwam. 

Een andere plek waar de bemanning van de MV Mi Amigo bij mooi weer graag verbleef was het achterdek van het zendschip. Daar kon uitgebreid gezond worden. Maar dan moest er wel voldoende ruimte zijn voor iedereen. En dat laatste was nu net het probleem. Op het achterdek stond een oude, kapotte generator die volledig was afgeschreven. 

Terwijl Marc Jacobs op 23 februari 1977 ‘Stuurboord’ en aansluitend ‘School’s Out’ presenteerde, waren zijn collega’s druk bezig om meer ruimte op het achterdek te creëeren. Daarvoor moest de defecte generator eerst over boord gegooid worden. Maar dat wilde niet al te best lukken. 

Hopelijk luisterden er 43 jaar geleden geen milieubewegingen naar Radio Mi Amigo, want een generator vol olieresten op de bodem van de Noordzee moet je eigenlijk niet willen, en kan niet goed zijn… (TvH)

° Foto bovenaan: de zenders aan boord van de MV Mi Amigo


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx