RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 23 december… 1976 (studiotape)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vanaf januari 1977 Franstalige uitzendingen bij Radio Mi Amigo!

Aan het einde van de middag kon je 44 jaar geleden bij Radio Mi Amigo luisteren naar de Peter van Dam Show, twee weken op voorhand opgenomen in Playa de Aro. Op 23 december 1976 was Kerstmis wel heel dichtbij gekomen. Omdat Eerste Kerstdag op een zaterdag viel, vertelde Peter dat er bij Radio Mi Amigo “Een stemmig kerstprogramma” was voorzien, en dat om die reden voor één keertje de ‘Mi Amigo Top 50’ zou vervallen. De lijst werd wel samengesteld, maar niet uitgezonden.

En van Dam had nog meer nieuws. Vanaf 15 januari 1977 zou elke zaterdagmorgen tussen 06:00 en 12:00 uur Radio Mi Amigo Franstalige programma’s uitzenden. “Zo hoopt Radio Mi Amigo iets te doen voor de Franse luisteraars”, vertelde Peter in het Nederlands en in het Frans. Deze ingreep zou echter noch bij de luisteraars en zeker niet bij de bemanning van de MV Mi Amigo in de smaak vallen.

De boord-dj’s konden na een paar uitzendingen opgelucht vertellen dat de Franstalige uitzendingen gestopt waren. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
23 december 2020 - 09:22 09:22

Ik meen mij nochtans te herinneren dat de presentie wel
degelijk was (Patrick du Bateau ?), maar door het feit dat ze weinig of geen Franse adverteerders konden aantrekken in een mum van tijd, verdwenen zij even snel…..

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx