RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 23 augustus… 1999 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Veronica, Anouska, Gerard vanuit Lapershoek

In augustus 1999 was het precies 25 jaar geleden dat Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis afscheid namen van hun luisteraars omdat Nederland per 1 september het Verdrag van Straatsburg zou ratificeren, waardoor iedere medewerking aan een zeezender ineens strafbaar werd.

Om dit te herdenken en de sfeer van met name Veronica opnieuw te laten horen, werd er gedurende de laatste tien dagen van augustus 1999 ‘Veronica 1224’ georganiseerd. Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden werd er uitgezonden op 1224 kHz en via een live stream op internet.

Medewerkers uit ‘Veertien jaar toonaangevende radio’, die in de periode van 1960-1974 voor Radio Veronica hadden gewerkt, kwamen langs om herinneringen op te halen tijdens speciale live uitzendingen. Op 23 augustus hoorden we een uur lang live Anouska samen met Gerard de Vries.

Hij mocht nog eens uitleggen hoe zijn plaat ‘Het spel kaarten’, over de soldaat die in de kerk had zitten kaarten, tot stand was gekomen. Verder probeerden Anouska en Gerard zich te herinneren wie de techniek deed tijdens hun programma’s. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx