RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 23 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Begin uw dag met een glimlach en een kop koffie 

Op 23 april 1977 liet Hugo Meulenhoff (foto bovenaan) bij de presentatie van ‘Ook goeiemorgen’ op Radio Mi Amigo een bandje meelopen, kortom we hebben opnieuw een studiotape. Aan het begin van zijn programma vertelde hij dat er in de voorbije nacht in de boordstudio het nodige productiewerk was gedaan. Maar dat had zo zijn sporen nagelaten.

“Er zijn wel een heleboel aardige dingen opgenomen, maar het is een zootje”, aldus Hugo. “Dat betekent dat we zo meteen na het programma even gaan stofzuigen, terwijl we koffiedrinken met Michelle. We gaan de boel een beetje af en toe kuisen, dat lijkt me het beste eigenlijk”. Inmiddels deed Hugo zijn best om de luisteraars zo aangenaam mogelijk wakker te maken. Bovendien was het zaterdag, dus velen konden uitslapen. Hugo zelf moest nog een beetje wakker worden, hij vertelde dat hij pas om kwart voor zeven was opgestaan die ochtend. En dat is nogal aan de late kant als je om zeven uur ‘op antenne moet’. 

Aan boord van de MV Mi Amigo lag iedereen nog te slapen. Behalve Hugo was enkel Mark Lawrence wakker. Hij presenteerde op dat moment vanuit de benedenstudio een programma voor Radio Caroline. Beide dj’s liepen af en toe eens bij elkaar binnen en maakten daarbij een korte babbel met elkaar in de uitzending. 

Meulenhoff draaide een plaat van The Fortunes, die hij speciaal opdroeg aan ‘de heren van de V.V.V.R.’, de Vereniging voor Vrije Radio, zeg maar de voorloper van RadioVisie. “Die schijnen dit wel een behoorlijke acceptabele groep te vinden”. Hugo doelde daarmee op een incident uit februari 1977, zelf was hij toen nog niet bij Mi Amigo betrokken. Toen de V.V.V.R. voor hun wekelijkse uitzending op zondagmiddag in een special over deze groep The Fornunes had geproduceerd.

Marc Jacobs weigerde, naar later zou blijken in opdracht van Patrick Valain, om de tape te starten ‘omdat het onderwerp niets met radio te maken had’. Daarmee kwam meteen een eind aan de samenwerking tussen de V.V.V.R. en Radio Mi Amigo. Vanaf augustus 1975 had de vereniging tal van ‘radiospecials’ gemaakt die op zondagmiddag bij Mi Amigo werden uitgezonden. Maar dat was niet naar de zin van Patrick Valain. In plaats van dit gewoon mede te delen, werd koortsachtig gezocht naar een stok om de hond te slaan. Bovendien moest een Chinese vrijwilliger – aangepord door een resem leugens – de boodschap overbrengen. Live in de ether…

“Begin uw dag met een glimlach en een kop koffie”, aldus Hugo die later tijdens het programma nog vertelde dat hij de glazen die overal in de studio stonden al naar de keuken had gebracht. Als je op een zendschip werkte, dan moest je werkelijk van alle markten thuis zijn. (TvH & TB)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx